Lucia Freitas

UN PROXECTO SOCIAL, CULTURAL E CULINARIO DE LUCÍA FREITAS. UNHA ACHEGA INTEGRAL Á SUSTENTABILIDADE E À XESTIÓN TERRITORIAL. 

“Amas da terra” nace dunha necesidade vital, emocional e profesional de mostrarlle ao mundo un dos piares que conforman a esencia da miña terra, Galicia, aqueles que lle dan unha personalidade única en termos de socioloxía, xeito de vida, educación, pensamento, economía e, por suposto, gastronomía: as mulleres.

"Sempre digo que a franxa azul da bandeira de Galicia podería substituírse por unha colaxe de miles de rostros de mulleres, xa que ningún outro símbolo representa mellor a Galicia, cada comarca, cada vila ou aldea". A muller como soporte dun territorio. Un símbolo histórico, antropolóxico, do pasado, pero tamén do presente e do futuro. Galicia é un nome feminino.

 

¿Qué nos une? 

A Fundación Amas da Terra ofrece unha reflexión sobre aqueles que crearon, conservaron, transmitiron e produciron a identidade das receitas, a comida e a cultura culinaria que nos nutre, os chamados "cociñeiros estrela".

¿Cal é noso propósito? 

Amas da Terra pretende poñerlle cara a todo este apoio sociolóxico e emocional: mulleres con nome e apelidos que conforman a esencia vital dun territorio e un dos seus principais instrumentos culturais: a súa gastronomía.

Cal é o noso obxectivo?

Queremos crear un lugar de encontro para eles onde xurdan sinerxías e incorporen outros axentes, entidades e profesionais que multipliquen o seu valor e os axuden a mellorar as súas condicións. Ademais, queremos que este espazo sexa un lugar onde poidan atoparse, sentirse apoiados, valorados e queridos. Un lugar de coidado e afecto.

Visión

Cunha visión para o presente e unha visión para o futuro, Amas Da Terra é un proxecto prototípico e sen precedentes de gastronomía, economía, igualdade, cultura, innovación social e sustentabilidade integral. Unha homenaxe viva ás mulleres que queremos que sexan modelos a seguir para a sociedade.